Hoe lang vliegen naar Nepal?

Het komt niet zo vaak voor dat je hoort dat mensen naar Nepal op vakantie zijn gegaan. Zonde naar onze mening, maar ook wel goed. Nepal is namelijk werkelijk een adembenemend land waar iedere reisliefhebbers minstens een keer moet zijn geweest. Gelukkig is nog niet overlopen daar grote hordes toeristen. Wil je misschien naar Nepal en wil je wat meer informatie over zoals hoe je lang je moet vliegen? Dan ben je hier op de juiste plek.

Vliegtijd van Amsterdam (AMS) naar Nepal Kathmandu (KTM)

Een direct vlucht van Amsterdam naar Kathmandu duurt 9 uur.

Vliegtijden vlucht met tussenstop naar Nepal

De meeste vluchten vanaf Amsterdam naar Nepal Kathmandu zijn met een en vaak twee tussenstops. De twee tussenstops zorgen ervoor dat je totale reistijd al vaak oploopt tot 13 uur.

Hoe lang vliegen Nepal

Welke vliegvelden zijn er in Nepal?

In totaal kent Nepal 17 vliegvelden. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om binnen Nepal snel te reizen. Hieronder de tien grootste vliegvelden van Nepal.

 • Kathmandu vliegveld;
 • Pokhara vliegveld;
 • Nepalganj vliegveld;
 • Lukla vliegveld;
 • Bhaiware vliegveld;
 • Biratnagar vliegveld;
 • Simikot vliegveld;
 • Bharatpur vliegveld;
 • Bhadrapur vliegveld;
Hotspots Nepal

Informatie Nepal

 • De hoofdstad van Nepal Kathmandu is;
 • Er ruim 28 miljoen mensen wonen in Nepal;
 • Nepal een oppervlakte heeft van ruim 140.000 vierkante kilometer. Dat is ruim drie keer zo groot als Nederland.
 • De munteenheid van Nepal de Nepalese Roepie is. Op dit moment is € 1,- gelijk aan 140 Nepalese roepies.
 • Ruim 80% van de bevolking Boeddhistisch is.
Mount Everest

Welke inentingen voor Nepal?

Deze vaccinaties worden aangeraden als u op vakantie gaat naar Nepal:

 • DTP vaccinatie;
 • Hepatitis A vaccinatie;
 • BMR vaccinatie;
 • Buiktyfes vaccinatie.

Ga je drie maanden of langer op vakantie in Nepal, dan worden ook nog de volgende vaccinaties aangeraden.

 • Hepatitis B vaccinatie;
 • Rabiës vaccinatie.

Overigens is de Malariamug in het zuiden van Nepal ook actief. Adviseer ten allen tijden eerst de GGD voordat je op vakantie gaat over meer informatie.

Vliegtijd Nepal

Visum nodig voor Nepal?

Als reizigers naar Nepal dienen voorzien te zijn van een visum. Dit kun je zowel in Nederland al regelen als op het vliegveld als je aankomt in Kathmandu. Let erop dat je paspoort minimaal nog 6 maanden geldig moet zijn.

Vliegtijden Nepal

10 hotspots Nepal

Hoewel het zeer zonde is om Nepal samen te vatten in 10 hotspots, willen we je toch graag een eerste indruk geven. Daarom hier de 10 hotspots van Nepal die je minstens gezien moet hebben tijdens je reis.

Mount Everest

Toch wel het hoogtepunt van Nepal en van de wereld. Het Himalaya bergebied bestaat uit de hoogste bergen ter wereld en dus ook de Mount Everest. Wil jij nou echt eens onvergetelijke reis maken? Dan is de wandeling naar Mount Everest Base Camp op 5.364 meter hoogte zeker een must.

Kathmandu

Zoals we al eerder benoemden is Kathmandu de hoofdstad van Nepal en dat zie je goed terug in het straatbeeld. De stad ligt vol met Boeddhistische tempels en op ieder hoek van de straat is wel iets te beleven.

Kathmandu vallei

De Kathmandu vallei is zeer uitgestrekt en daarin liggen meerdere steden dorpjes. De vallei kent meerdere hoogtepunten en je hebt meerdere schitterende uitkijkpunten waar je kilometers ver kunt kijken.

Pokhara

Pokhara is een zeer gezellige stad en de ideale plek voor dagtripjes. Zo is er een Tibetaans vluchtelingenkamp, Devi’s waterval en meerdere uitkijkpunten op het Annapurna gebergte. Deze is dan ook zeer populair bij toeristen.

Annapurna gebergte

Wil je een meerdaagse trek doen door de bergen van Nepal? Dan zijn de wandelroutes door het Annapurna gebergte de perfecte plek. Je hebt wandeltochten die tot wel drie weken kunnen duren die je tot het Base Camp op wel 4.130 meter hoogte brengen.

Chitwan National Park

Chitwan betekent letterlijk ‘het hart van de jungle’ en is het meest bezochte National Park van Nepal. Dit komt doordat dit een van je beste kansen is in Azië om wilde dieren te spotten.

Bardhia National Park

Bardhia is het andere schitterende National Park van Nepal. Het park is zeer divers aangezien je er jungle, savanne en grasland kunt vinden. Dit zorgt ervoor dat je een zeer groot aanbod aan wilde dieren voorbij kunt zien komen.

Bhaktapur

De stad Bhaktapur heeft iets mysterieus en wat je niet vaak in andere steden ziet. Het lijkt net alsof de stad al honderden jaren precies hetzelfde is aangezien alle huizen in de oude zelfde stijl gebouwd zijn. De stad is dan ook zeer rijk aan geschiedenis.

Nagarkot

Nagarkot is een typisch Nepalees dorpje om ruim 2 kilometer hoogte. Op dit hooggelegen dorpje hebben je schitterend uitzicht op de bergen in de Himalaya en dus ook de Mount Everest.

Goisankund meren

De Goisankund meren zijn een belangrijke plek voor bedevaarten. Nu is de plek ook toegankelijk voor toeristen en kun je er zelfs overnachten.

Bandipur

Bandipur is dat ene gezellige dorpje wat ieder land heeft en wat het leukste is om alles wandelend te doen. De bevolking nog typisch ouderwets en veel huizen zijn nog via de oude stijl gebouwd.

Hopelijk heeft onze informatie over hoe lang het vliegen is naar Nepal en de andere informatie jou geholpen om ervoor te kiezen te reizen naar Nepal. Het is misschien niet het gemakkelijkste vakantieland, maar een van de uitdagendste. Maar dat is Nepal dan ook meer dan waard.