Hoe vriendenweekend organiseren?

Een vriendenweekend heeft al veel in zich om legendarisch te worden. Maar voordat het zover is, moet het nog wel georganiseerd worden. Dus hoe zorg jij ervoor dat je een originele activiteiten hebt, binnen het bepaalde budget die iedereen tevreden stellen. We helpen je!

Planning van het weekend

We gaan even uit van de volgende samenstelling van het weekend.

 • Vrijdag: Avondactiviteit.
 • Zaterdag: Ochtendactiviteit, middagactiviteit en avondactiviteit.
 • Zondag: Ochtendactiviteit en middagactiviteit.

Locatie en vervoer regelen

Wie heeft er allemaal een auto en waar willen jullie graag slapen? Het is het beste om een huisje te huren waar je helemaal vrij bent. Dus geen last van buren, geen klachten van voorbijgangers, gewoon jou en je vriendengroep. Over heel Nederland zitten er tal van huisjes die gemakkelijk kunt huren. Wees er op tijd bij aangezien de beste locaties snel verhuurd zijn.

Extreme indoor en outdoor sports

Als eerste activiteit willen we meerdere extreme sports opnoemen die jij kunt doen tijdens jouw vriendenweekend. Deze sporten zijn totaal anders van wat je gewend bent en testen jouw vriendengroep goed. Wie houdt er zijn eigen staande en wie is er een stukje stiller de rest van het weekend.

 • Indoor Skydiven;
 • Motorcrossen;
 • WipeOut;
 • Airsoft of Paintballen;
 • Flyboarden;
 • Bubbelvoetbal;
 • Karten.
Vriendenweekend activiteit

Bierproeverij organiseren

Uiteraard zal er wel het nodige bier gedronken worden tijdens het vriendenweekend, maar dat doen jullie waarschijnlijk wel vaker. Een goede afwisseling is om een bierproeverij te organiseren. Bij de gemiddelde supermarkt, speciaalzaak of eventueel online kun je gemakkelijk speciaal bier kopen. Probeer eens wat nieuwe bieren uit, schenk het in een mooi glas in en je hebt gegarandeerd een goede avond.

Doe een quiz

Nee geen saaie kennisquiz van het internet af halen, maar een quiz die gaat over jouw vriendengroep. Wat hebben jullie samen meegemaakt, wie heeft er welke geheimen, welke verhalen weet de gehele vriendengroep nog niet en wie kent elkaar het beste? Dit is zeker een aanrader als je een wat grotere groep hebt. Op het moment dat je eerst een bierproeverij doet met wat speciaal bieren en jij een goede quiz in elkaar hebt gezet, heb je gegarandeerd een geniale avond.

Voer een opdracht uit

Geef vooral jouw creatieve draai aan het uitvoeren van een opdracht. Je kunt van te voren lootjes trekken en dat je voor die persoon een opdracht verzint. Je kunt groepjes maken en dat iedere groep een opdracht krijgt. Tijdens het vriendenweekend iedereen verassen met een opdracht of van te voren iedereen al iets laten voorbereiden. Hoe ver is jouw vriendengroep bereid om te gaan tijdens een vriendenweekend? Je kunt het dus zo gek mogelijk maken.

Vriendenweekend huis

Zaterdagavond stapavond

Als het even kan, hoort er bij ieder vriendenweekend wel een stapavond. Dus waar gaan jullie naartoe, hoe ga je daar naar toe en hoe kom je weer thuis? Zeker handig om dat van te voren te regelen en niet midden in de avond nog een taxi te moeten bellen die dan wel of niet komt. Zoek van te voren ook zeker op waar de beste kroegen zitten zodat je dit ook weer niet op dat moment zelf moet gaan staan regelen.

Andere activiteiten

Willen jullie op de zondag even rustig bijkomen van alle festiviteiten? Dan zijn er natuurlijk nog tal van dingen die jullie kunnen doen.

 • Bezoek een stad of dorp in de buurt;
 • Doe een dagje wellness;
 • Ga naar het casino;
 • Buitenspellen zoals Wie is de Mol?;
 • Zwemmen, varen of kanoën.

Vriendenweekend in het buitenland

Een last minute reis naar het buitenland hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Helemaal als jullie een gewoon weekend gebruiken voor jullie dagen, is er zeer veel mogelijk. Tal van steden binnen Europa lenen zich perfect voor een goed vriendenweekend. Naast dat het buitenland even compleet iets anders is, kun je er nog steeds van alles doen. Je kunt de cultuur bezoeken, goedkoop drinken, goed op stap of gave activiteiten doen.