Top 10 dingen te doen in het vliegtuig

De hobby vakantie vieren heeft eigenlijk wel iedereen. Maar de hobby vliegen heeft dan weer bijna niemand. Maar het is hartstikke zonde om alle verre plekken op aarde niet te ontdekken, omdat je dan te lang in het vliegtuig zit. Om het vliegen een stuk leuker te maken, hebben we tien tips voor je opgesteld die je gemakkelijk kunt doen in het vliegtuig.

1.     Een praatje maken

Reis je alleen of met je partner, of ben je net de ongelukkige en zit je naast een paar vreemden. Je kunt ongemakkelijk zes uur lang gaan lopen vechten om de armleuning, maar je kunt ook goedendag wensen. Door bij binnenkomst enkele vragen te stellen over wat ze van plan zijn op de reis, wordt het zitten al een stuk minder ongemakkelijk. Als die persoon niet openstaat voor een gesprek merk je dat snel genoeg. Maar misschien staat diegene wel open voor een gesprek en maak je binnen de vliegtijd een nieuwe vriend.

2.     Series en films kijken

Tegenwoordig zijn er tal van streamingsdiensten waarbij het mogelijk is om films en series te downloaden. Mocht er geen tv scherm in het vliegtuig aanwezig zijn, dan is dit de manier om jouw favoriete serie te kijken. Het is natuurlijk net wat anders dan bij jou thuis op de bank, maar de kwaliteit van de serie wordt er niet minder om. Vergeet niet om een powerbank aan te schaffen zodat je altijd je telefoon of tablet tussendoor kunt opladen.

Wat te doen in vliegtuig

3.     Spelletjes met je reisgenoten

Je wilt natuurlijk niet dat ene vervelende reisstel worden waar het gehele vliegtuig zich aan zich te ergeren, maar er zijn tal van spelletjes die je gemakkelijk kunt doen. Verschillende kaartspelletjes, strategische spelletjes en tegenwoordig zijn er ook genoeg spelletjes te kopen speciaal voor het vliegtuig. Dit is meestal een variant van een groot bekend spelbord wat je thuis speelt, maar dan gemaakt zodat je ook in het vliegtuig kunt spelen. Zeker een aanrader!

4.     Proberen om in slaap te komen

Het ligt er natuurlijk een beetje aan om welke tijd je vliegt, maar misschien kun je er zelfs rekening mee houden tijdens het boeken. Een fatsoenlijk nekkussentje, je eigen deken, een slaapmasker en voldoende rust om je heen kunnen ervoor zorgen dat je in slaap valt. Een tip is om rustgevende muziek in je oren te doen zodat je minder last hebt van medereizigers. Zorg er ook voor dat je buren al naar de wc zijn geweest en je benen goed kan neerleggen. Tot slot is het ook nog mogelijk om slaappillen te overwegen.

5.     Comfortabele kleding aantrekken

Over de jaren heen zijn trainingspakken en andere comfortabele kleding steeds meer de norm geworden tijden vluchten. En daar mag iedereen heel blij mee zijn! Gewoon lekker gemakkelijk kleding die goed zit en waar je thuis ook de gehele dag in kan rondlopen. Tijdens de vlucht ziet toch niemand je en kunnen de uren zo voorbijvliegen.

Telefoon in vliegtuig

6.     Kies de juiste stoel

Misschien wel een van de belangrijkste keuzes van de gehele vakantie, op welke stoel ga je zitten. Aan het gangpad heb je wat meer ruimte voor je benen, maar let op voor de stewardessen met karretjes. In het midden kun je het beste zitten als je de kinderen uit elkaar wil houden. Aan het raam heb je de macht over het raampje en kun je je hoofd een soort van in de hoek leggen. De keuze is aan jou!

7.     Voer je hobby uit

Welke hobby voor je thuis en zou je ook in het vliegtuig kunnen beoefenen? Denk aan het lezen van een boek, een puzzel maken, tekeningen kleur geven of wat dan ook. Zolang je het gemakkelijk mee kunt nemen in je handbagage en jij jezelf ermee kunt vermaken, is iedere hobby goedgekeurd.

8.     Even de spieren strekken

Dit helpt je niet om in slaap te komen, maar wel om dat vervelende gevoel je in benen weg te trekken. Op het moment dat je te lang zit, beweegt het bloed in je benen minder. En dat ga je voelen! Even een extra keer naar de wc lopen, wat vragen aan een stewardess of een praatje maken bij een ander doet al wonderen. Je kunt ook kleine onopvallende oefeningen doen zoals op je tegen te gaan staan. Hierdoor worden je spieren weer even aangespoord om weer iets te doen.

Eten in vliegtuig

9.     Neem iets te eten en te drinken

Naast dat kauwgum, om je uren gemakkelijk te laten ‘ploppen’, een absolute must is. Zijn er ook nog tal van andere etenswaren en drinkwaren die je goed kunt meenemen. Koop niet die zak chips die je thuis toch altijd al hebt, maar juist iets speciaals. Dan heb je iets om naar uit te kijken tijdens de vlucht.

10. Houdt rekening tijdens boeken vlucht

We snappen dat het niet voor iedereen is, maar het is altijd nog mogelijk om te kiezen voor de duurdere stoelen of voor eerste klas. Mocht je het geld kunnen missen of echt een hekel hebben aan vliegen, zijn dit opties die je altijd nog kunt nemen. Tot slot willen we nog meegeven dat de mensen met baby’s altijd in de buurt van de stewardessen zitten. Baby’s zijn hartstikke leuk natuurlijk, maar je wil niet binnen enkele rijen zitten van een hele baby crèche.

Hopelijk hebben deze tien tips jou meer inzichten geven in dingen die je kunt doen in het vliegtuig. Als laatste tip willen we nog meegeven om er niet tegenop te gaan zien. Kijk vooral uit naar de vakantie die je gaat meemaken later en doe nog wat onderzoek van toffe activiteiten die je kunt op je bestemming. Wij willen je in ieder geval veel plezier wensen!